Нашата първа реколта

Около всичките разправии по почистването на промишленото количество боклуци в двора, все още нямаме обособено място за зеленчукова градина. Въпреки това, както вече съм разказвал в предни статии, в страни от къщата има изчистени 10-15 квадрата, в които преместихме цветната леха. Тази пролет реших, да се пробвам да засея нещо в празната половина от лехата и сложих 3 реда репички.

35-40 дни по-късно, експериментът може да се определи като успешен. Брахме 2 пъти по една голяма връзка репички, като има поне за още една. Не съм ги плевил, поливал съм ги 4-5 пъти, в които съм ходил по работа до село. Другото, каквото са си взели от малкото дъждове през март и април.

Като цяло съм доста доволен от резултата, като догодина мисля да засея няколко пъти повече, като ги засявам на няколко пъти, ако успея в 3-4-5 последователни уикенда. Така би трябвало да стават постепенно и да имаме повече възможности за бране. Другото, което бих подобрил е, да ги засея доста по на гъсто. Въпреки че гледах да спазвам разстояние от 2-3 сантиметра между семената, на места беше доста рехаво. Ако станат пък по на гъсто, лесно може след това да се разредят.

Тъй като имах още половин пакетче семена, реших да покажа на Гришата как се сеят. Насяхме още 2 реда, като за тях нямам кой знае какви очаквания, но пък ако май месец има достатъчно дъжд, може и да изкараме за още 1-2 връзки. В крайна сметка, целта беше демонстрацията, а не толкова крайния резултат.

За втора поредна година имаме много хубава реколта от холандските ни лалета. Отделно миналата есен, купихме и малко луковици от тук, които също изглеждат страхотно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *