Последни боклуци от двора и оформяне на терасирането

Както съм споменавал и до сега, опитваме се всяка година да отмятаме по един голям проект на село, а през останалата част от годината да вършим някакви по-дребни облагородявания. Тази година терасирането на двора зад къщата беше този голям проект. Тъй като имаме денивелация от около 2 метра за 35 метра дължина на двора, решихме че искаме да имаме едни 150 квадратни метра(15мх11м), които да са равни и да затревим, на които да разполагаме удобства за децата като батут, басейн, шезлонзи, маси и столове за възрастни при по-големи събирания. За целта трябваше да изградим не много висока подпорна стена(в най-високата си част е 90см) под формата на П, която се затваря с верандата, която пък от своя страна е залепена точно зад къщата.

От голямото разчистване на двора преди 2 години, бяха останали малко камъни и части от бетонните основи, които заварихме. Беше ясно, че няма как да се справим на ръка и трябваше да ползваме услугите на комбиниран багер и поне 1 камион за боклук. Въпреки всичко, беше ясно че нямам с какво да уплътня цяла машиносмяна на багера. И тук идва win-win момента. Оказа се, че колега на Пепи(Ники и семейството му) имат къща в селото и е решил да я стяга, като двора му се нуждае от почистване с техника. Така че, решихме да споделим багера, като половин ден беше при мен, след което отиде да работи при него.

На 12-ти март заведохме Маринчето на ясла, взехме Гришата с нас и се отправихме към село. За 4 часа успяхме да свършим всичко, което бях планирал. Разчистихме остатъците от предния път, оформихме или поне маркирахме терасата, успяхме да открием капака на септичната яма, изчистихме и натрупаното на тротоара пред къщата.

Вече всичко беше готово за майсторите, които щяха да правят подпорната стеничка и верандата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *