Ремонт на покрива – финалът

След като каратаванът беше готов, дойте време и за същинското изграждане на покрива. След известно проучване и калкулиране на цени, се спряхме на материалите на Брамак. През цялата година имаха добра промоция на цените, като всеки покрив изграден изцяло с техни материали получава 30 години гаранция на керемидите и 15 години застраховка.

Покривът се запази със същите брой скатове и размери, като оригиналния. Общата му площ е точно 100кв.м при 55кв.м площ на етажа на къщата. Най-високата част при билото е около 2 метра(мога да се изправя, без да си удрям главата). Както казаха и майсторите, самото изграждане стане много бързо и буквално за една седмица покрива беше завършен.

Искаше ми се да сложим таванският прозорец от задната страна на къщата, но там се пада север и на този скат се задържа най-продължително време сняг, за това го оставихме където си беше(на южния скат). Цвета на прозореца се оказа, че е различен от този на керемидите и не можах да разбера аз ли поръчах грешен цвят, Брамак ли нямат по тъмен прозорец. Много е вероятно скоро да му ударя една тъмна боя, че така много ми вади очите.

Хареса ми, че има неща за които майсторите казваха, че не са специалисти и викаха някой майстор да им ги свърши. Така беше с обшивката на комините. Хареса ми как се е получила и се надявам да нямаме проблеми с течове в близко бъдеще.

За улуците се чудех дали да взема на Брамак или да потърся фирма за безшевни. В крайна сметка реших, че тези на Брамак ми се виждат достатъчно добри, а и тях можеха да ги сложат майсторите. Сложихме 3 водосборни казанчета, като от към улицата нещата изглеждат доста симетрични, което ми допада.

От както е завършен покрива, минаха 3-4 по сериозни превалявания и за сега всичко е точно. Надявам се, че стабилният покрив ще ни е добра „основа“ за да продължим с предстоящите задачи по къщата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *